Παρουσίαση αποτελεσμάτων και τελικού παραδοτέου Design Options Paper (DOP) του έργου DesImO
Ο κύριος στόχος του έργου DesImO ήταν να αναπτύξει έναν προτεινόμενο μηχανισμό παρακολούθησης του Design –ή οποιουδήποτε άλλου μοχλού καινοτομίας– και των επιπτώσεών του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).
Οι 4 εταίροι του έργου of DesImO (ΚΕΠΑ – Ελλάδα, Danish Design Centre – Δανία, PDR of Cardiff Metropolitan University – Ην. Βασίλειο, Estonian Design Centre – Εσθονία) ακολούθησαν μία μεθοδολογική διαδικασία, περνώντας από τις φάσεις Ανακάλυψης καλών πρακτικών, Καθορισμού του πλαισίου προτεινόμενης μεθοδολογίας για τη μέτρηση του Design και των επιπτώσεών του στις ΜΜΕ, Ανάπτυξης εργαλείων/ερωτηματολογίων για την παρακολούθηση της κατάστασης του Design στις ΜΜΕ και του αντίκτυπου μίας συγκεκριμένης παρέμβασης Design, και Υλοποίησης της πιλοτικής δοκιμής, η οποία οδήγησε στην εκπόνηση του Design Options Paper (DOP).
Με βάση τα αποτελέσματα αυτών των αλληλένδετων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 2 εργαστηρίων μάθησης και ανταλλαγής (peer-learning workshops), 5 επιλεγμένων καλών πρακτικών, 2 εργαλείων έρευνας και 4 πιλοτικών δοκιμών, εκπονήθηκε το τελικό παραδοτέο του έργου, δηλαδή το Design Options Paper (DOP), που δείχνει τον δρόμο προς ένα σύστημα παρακολούθησης του Design – ή οποιουδήποτε άλλου μοχλού καινοτομίας – στην υπηρεσία όλων των ενδιαφερομένων (φορείς καινοτομίας, φορείς χάραξης πολιτικής κ.λπ.).
Τα αποτελέσματα του έργου και το DOP του έργου DesImO παρουσιάστηκαν στην τελική εκδήλωση που έλαβε χώρα διαδικτυακά την 11.01.2022, στο πλαίσιο των συναντήσεων ανοιχτού διαλόγου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φορέων Design (BEDA).
Η τελική έκδοση του Design Options Paper δημοσιεύεται και διατίθεται προς κάθε ενδιαφερόμενο, με το παρόν άρθρο.
Βρείτε εδώ το τελικό παραδοτέο του έργου: Design Options Paper
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο DesImO.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020, στο πλαίσιο της υπ. αριθ. 959271 σύμβασης επιχορήγησης.