Στόχος του έργου «TOURISM ID» ήταν η δημιουργία ενός οδηγού (Design Option Paper (DOP)) με τη μεθοδολογία Desing Thinking, ο οποίος θα απευθύνεται σε φορείς που σχεδιάζουν ή/και υλοποιούν προγράμματα υποστήριξης καινοτομίας σε επιχειρήσεις, με σκοπό να τους βοηθήσει να σχεδιάσουν ειδικά προγράμματα υποστήριξης του design for innovation σε τουριστικές επιχειρήσεις.
To KEΠΑ ήταν επικεφαλής εταίρου του έργου και συνεργάστηκε με δύο φορείς design από χώρες του εξωτερικού (Ουαλία, Νορβηγία).
To έργο στο οποίο το ΚΕΠΑ ήταν επικεφαλής εταίρος έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

To έργο «Tourism ID» εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «HORIZON 2020» και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος του έργου ήταν η δημιουργία ενός οδηγού (Design Option Paper) ο οποίος θα απευθύνεται σε φορείς που σχεδιάζουν ή/και υλοποιούν προγράμματα υποστήριξης καινοτομίας σε επιχειρήσεις, με σκοπό να τους βοηθήσει να σχεδιάσουν ειδικά προγράμματα υποστήριξης του design for innovation σε τουριστικές επιχειρήσεις. Για την ανάπτυξη του οδηγού, χρησιμοποιήθηκε η μεθοδολογία design thinking.

Το έργο είχε προϋπολογισμό 50.000,00€ και διήρκησε 16 μήνες μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωσή του (Ιούλιο 2017).

Oι εταίροι του έργου «Tourism ID» που ολοκληρώθηκε ήταν οι εξής :

ΗμερομηνίαΔραστηριότητα
1-7-2017Τελική Δημοσίευση από την ΕΕ του Design Option Paper (DOP) για το έργο «TOURISM ID»
1-6-2017Παρουσίαση του έργου και του παραδοτέου DOP στο πλαίσιο της 2ης συνάντησης των εταίρων του έργου Design4Innovation στη Θεσσαλονίκη.
22-3-2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στo Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ''FM 100'' (Δημ. N. Γκράτζιου) για το θεματικό εργαστήριο που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ για τους επιχειρηματίες της αγοράς ''ΚΑΠΑΝΙ'' της Θεσσαλονίκης και τα μέλη του ΣΕΠΙΚ για την αξιοποίηση του διαδικτύου και τα κοινωνικά δίκτυα την Τετάρτη 22/3/2017
22-3-2017Θεματικό Εργαστήριο σε συνεργασία με τα Κέντρα «microSTARS» του ΚΕΠΑ και την υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ),  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τα μέλη του ΣΕΠΙΚ, και ειδικότερα για τους επαγγελματίες της αγοράς «ΚΑΠΑΝΙ» ,  με θέμα : Αξιοποίηση του Διαδικτύου και των Social Media στο πλαίσιο του έργου «Τourism ID».
10-3-2017Διοργάνωση θεματικού εργαστηρίου από το ΚΕΠΑ στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του έργου «ΤOURISM ID»  της Ε.Ε.
19-4-20161η συνάντηση εργασίας εταίρων για το έργο «TOURISM ID» στη Θεσσαλονίκη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο «Τourism ID» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΚΕΠΑ (Τηλ. 2310-365430, 365432, info@e-kepa.gr) ή να υποβάλλουν το ερώτημά τους μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής ερωτημάτων, πατώντας εδώ.

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Αντίθεση