Η Δράση Pilot KAPANI-Regenerating Kapani Market αφορούσε στην εφαρμογή της μεθοδολογίας και των εργαλείων του σχεδιασμού (Design), για την ανάδειξη της Αγοράς Βλάλη (ΚΑΠΑΝΙ), την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω της ενίσχυσης των υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη σε αυτήν, καθώς και της δημιουργίας ελκυστικών συνθηκών προς νέες επιχειρήσεις που θέλουν να εγκατασταθούν στο Καπάνι. Η Δράση υλοποιήθηκε επιτυχώς από το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με τους Φορείς Youthnest, Creativity Platform, Resilient Thessaloniki και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου - ΣΕΠΙΚ στο διάστημα 10/2016-12/2017 και έτυχε ευρείας προβολής και δημοσιότητας από τα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ.

Η Δράση «Design Pilot-Regenerating Kapani Market» αποτέλεσε την πιλοτική εφαρμογή της γενικότερης δραστηριότητας του ΚΕΠΑ στον τομέα του Design (Σχεδιασμός) μέσω της συμμετοχής του στο έργο Design for Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Δράση υλοποιήθηκε επιτυχώς στο διάστημα Οκτώβριος 2016-Δεκέμβριος 2016 και έτυχε ευρύτατης αποδοχής και προβολής από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα.

Στόχος της Δράσης ήταν η εφαρμογή της μεθοδολογίας και των εργαλείων του σχεδιασμού (Design), για την ανάδειξη της Αγοράς Βλάλη (ΚΑΠΑΝΙ), την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω της ενίσχυσης των υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη σε αυτήν, καθώς και της δημιουργίας ελκυστικών συνθηκών προς νέες επιχειρήσεις που θέλουν να εγκατασταθούν στο Καπάνι.

Μέσω της εφαρμογής της μεθοδολογίας του Σχεδιασμού (Design), που υλοποιήθηκε :

  • Εντοπίστηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Αγοράς Βλάλη
  • Σχεδιάστηκαν από κοινού με τους τοπικούς φορείς μια σειρά από λύσεις που θα απαντάνε στα παραπάνω προβλήματα.
  • Έγινε δοκιμή των λύσεων αυτών σε πραγματικές συνθήκες.
  • Αναδείχθηκε ο σχεδιασμός ως εργαλείο για την αντιμετώπιση πολύπλοκων αστικών προκλήσεων. Η δράση υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έτυχε ιδιαίτερης προβολής σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ. Μεταξύ των δράσεων υλοποιήθηκε ενιαίο λογότυπο για την αγορά, αναρτήθηκαν banners κ.λ.π. διαφημιστικές πινακίδες σηματοδότησης του χώρου, εκτυπώθηκαν σακκούλες με το νέο λογότυπο για την διανομή των προϊόντων στους καταναλωτές.

Η Δράση «Design Pilot-Regenerating Kapani Market» υλοποιήθηκε από το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Desing Council(Hνωμένο Βασίλειο).

ΗμερομηνίαΔραστηριότητα
07/03/2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στην εκπομπή »ΤΑ ΛΕΜΕ» (Δημοσιογράφος κα. Χ. Τσόρμπα) στον Τ/Σ »ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» της Θεσσαλονίκης για τις δράσεις που υλοποίησε το ΚΕΠΑ για το ΚΑΠΑΝΙ
22/01/2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληρφοόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου και δηλώσεις της Υπεύθυνης του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Αγγελικής Μπάρακλη  στην εκπομπή READY BUSINESS στον Τ/Σ »ΣΚΑΙ» (Δημ. Ν. Υποφάνντης) για την πρωτοβουλία δημιουργίας λογότυπου στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» από το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης (σημείο έναρξης 18’40)
11/01/2017Κατάλογος Δημοσιευμάτων ΜΜΕ για την Πρωτοβουλία Δημιουργίας Λογότυπου στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» της Θεσσαλονίκης από το ΚΕΠΑ στο διάστημα 1/12/2016-11/1/2017.
11/01/2017Δηλώσεις της Υπεύθυνης του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Αγγελικής Μπάρακλη στo free press περιοδικό Αthens Voice και στον ιστότοπο Αthnesvoice.grl  για την πρωτοβουλία δημιουργίας λογότυπου στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» από το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.
05/01/2017Θεσσαλονίκη- Φωτογραφικό Οδοιπορικό δημιουργίας λογοτύπου για την αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» (11/2016-1/2017)
05/01/2017Δηλώσεις της Υπεύθυνης του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Αγγελικής Μπάρακλη στον ιστότοπο thousandnews.grl για το happening που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ’
05/01/2017Δηλώσεις της Υπεύθυνης του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Αγγελικής Μπάρακλη στον ιστότοπο Thefestival.gr για το happening που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ» (Αναπαραγωγή από Πρώτο Θέμα/www.iefimerida.gr)
05/01/2017Δηλώσεις της Υπεύθυνης του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κας Αγγελικής Μπάρακλη στην εφημερίδα ΤΗΕSSNEWS (Δημ. κ. Ηλ. Μπουρμπούλας)  για το happening που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ»
05/01/2017Δηλώσεις του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στην εφημερίδα ΤΗΕSSNEWS (Δημοσιογράφος κ. Ηλίας Μπουρμπούλας)  για το happening που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ»
05/01/2017Δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΚΕΠΑ κ. Σπύρου Σκοτίδα στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης "TV100" για το happening που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά "ΚΑΠΑΝΙ" σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς "ΚΑΠΑΝΙ"
05/01/2017Δηλώσεις του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ-3 για το happening που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ»
05/01/2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης του ΚΕΠΑ κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στην ΕΤ-3 (Εκπομπή Επικοινωνία, Δημοσιογράφος κα Δώρα Αυγέρη) για το happening που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ»
05/01/2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στο Ρ/Σ NORTH 98,0 fm (Δημοσιογράφος κ.Βαγγέλης Γιακουμής) για το happening που διοργανώνει το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ»
05/01/2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης »ΤV 100» (Δημ. κα. Ν. Γκράτζιου) για το happening που διοργανώνει το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ»
04/01/2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και  Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης »FM100» για το happening που διοργανώνει το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ»
04/01/2017Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στο Ρ/Σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ 104,9fm (Δημ. Κ. Γιαννίκη) για το happening που διοργανώνει το ΚΕΠΑ την Πέμπτη 5-1-2017 στην αγορά »ΚΑΠΑΝΙ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματικών Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και άλλους τοπικούς φορείς για το λογότυπο της αγοράς »ΚΑΠΑΝΙ’
03/01/2017Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ για το πάρτυ που διοργανώνει το ΚΕΠΑ στο ΚΑΠΑΝΙ με αφορμή τη δημιουργία του λογότυπου και την ολοκλήρωση των δράσεων προβολής της αγοράς με τη μεθοδολογία του Σχεδιασμού (Design)
21/12/2016Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας & Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ''ΤV 100'' (Δημ. Ν. Γκράτζιου) για την πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ που αφορά στη δημιουργία λογοτύπου και ενεργειών προβολής για το ΚΑΠΑΝΙ.
21/12/2016Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας & Πληροφόρησης κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης »ΤV 100» (Δημ.  Ν. Γκράτζιου) για την πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ που αφορά στη δημιουργία λογοτύπου και ενεργειών προβολής για το ΚΑΠΑΝΙ.
20/12/2016Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ για την πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ στην Αγορά Βλάλη (ΚΑΠΑΝΙ) της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενιαίου λογότυπου
04/12/2016Ανακοίνωση για την Υλοποίηση πιλοτικής δράσης του ΚΕΠΑ για την Αγορά Βλάλη (Καπάνι) της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του έργου »Design for Europe» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
06/10/2016Συμμετοχή στελεχών του ΚΕΠΑ στο ετήσιο συνέδριό της κοινοπραξίας του έργου »Design for Europe» με θέμα «Design For Europe: Powering Innovation» (Αναφορά στην Πιλοτική Δράση για το ΚΑΠΑΝΙ)
Για κάθε πληροφορία σχετική με το «Design Pilot – Regenerating Κapani Market» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΚΕΠΑ (τηλ. 2310-365430, 365432, info@e-kepa.gr).
Μέγεθος Γραμματοσειράς
Αντίθεση