Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Remicro LOCAL, το ΚΕΠΑ διοργανώνει μία ακόμη εκδήλωση δικτύωσης με επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Το Remicro LOCAL Project έρχεται στο biscotto και «αφιερώνει» τη φετινή εκδήλωση δικτύωσης του έργου στην ανάπτυξη δεξιοτήτων με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων!

Έχοντας διανύσει περισσότερο από 12 μήνες από την έναρξη υλοποίησής του και με βάση τον αντίκτυπο στους ωφελούμενους του έργου, ο κλάδος του τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εργαζομένων, νέων, εν δυνάμει και υφιστάμενων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία.
Ημερομηνία και Ώρες Διεξαγωγής:
🗓 Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
⏰ 20:15 – 22:15
Τόπος Διεξαγωγής:
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση, τρεις καταξιωμένες γυναίκες, επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, θα μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες και βιώματα από την καριέρα τους, η κάθε μία από την δική της οπτική πλευρά, της επιχειρηματία, της εργαζόμενης, της εκπροσώπου τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που είναι άμεσα συνυφασμένος με την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία και επαφή. Κάτι που τα τελευταία χρόνια κατέστη μη εφικτό. Ο τουρισμός αν και ιδιαίτερα ευάλωτος σε συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικός καθώς επίσης ότι έχει μία εξαιρετική ικανότητα να ανακάμπτει γρήγορα. Δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι η στιγμή της ανάκαμψής του, ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι μετά τον κορωνοϊό εποχή, ο τουριστικός κλάδος, όπως κι άλλοι οικονομικοί τομείς, θα κληθούν να ανταποκριθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο και με πολλές προκλήσεις.

Ποιες είναι όμως αυτές οι δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν ή να αποκτήσουν #reskilling τα στελέχη των τουριστικών επιχειρήσεων για να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες;

Απαντήσεις θα μας δώσουν οι φιλοξενούμενες ομιλήτριες, κ.κ.:

Κωνσταντίνα Μαμαδά, Managing Director, Porto Palace Hotel ,
Ιωάννα Μυταυτσή, Πρόεδρος Συλλόγου ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» ΑΠΘ, Υπ. Διδάκτωρ στο πεδίο του τουρισμού
Μελίνα Ραμπίδου, Msc in Tourism & Local Development, Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τη συζήτηση συντονίζει η κα. Χριστίνα Μαυρομάτη, Communication & Events Manager, biscotto

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 25 3878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.