Το έργο “Entryway- Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ (DG GROW).
Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της οικονομικής ενσωμάτωσης των μεταναστών που διαμένουν στις περιοχές στόχου του έργου (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Σουηδία), μέσω της παροχής προς αυτούς ολοκληρωμένης επιχειρηματικής κατάρτισης, υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών, εκπαίδευσης και mentroring.
Το έργο είναι διετούς διάρκειας και βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης.

Το έργο “Entryway- Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη της οικονομικής ενσωμάτωσης των μεταναστών που διαμένουν στις περιοχές στόχου του έργου (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Σουηδία).

Μέσα από το έργο, θα επιλεγούν άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, μέσω της παροχής ολοκληρωμένης επιχειρηματικής κατάρτισης και υποστήριξης η οποία περιλαμβάνει:

  • ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Θα υποστηριχθεί η αξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας και η ενίσχυση των επιχειρηματικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων των συμμετεχόντων. Επίσης θα ενημερωθούν τι σημαίνει να είσαι επιχειρηματίας και ποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για την έναρξη μιας επιχείρησης.

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έμπειροι εκπαιδευτές θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στο έργο, στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού του σχεδίου, θα τους παράσχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να ερευνήσουν την αγορά, να δημιουργήσουν ένα σχέδιο μάρκετινγκ, να προωθήσουν την επιχείρησή τους και να αναπτύξουν ένα κατάλληλο οικονομικό πλάνο (business plan). Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα περιλαμβάνουν διαλέξεις, επιχειρηματικά παιχνίδια, προσομοιώσεις και διαδραστική επίλυση προβλημάτων.

  • ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία την εκπαίδευση θα λάβουν εξατομικευμένη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου πρόσβασης σε ευκαιρίες χρηματοδότησης

Οι ειδικοί θα παρέχουν εξατομικευμένη βοήθεια για την έναρξη των διαδικασιών επιχειρηματικής εκκίνησης. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες νομικές μορφές επιχειρήσεων και τον τρόπο επιλογής τους, σχετικά με τα καθεστώτα φορολογίας και κοινωνικής ασφάλισης, τις επιχορηγήσεις για νέες επιχειρήσεις κ.λπ.

  • ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Δικτύωση μέσα στην αίθουσα αλλά και on- line Workshops μεταξύ επιχειρήσεων

  • MENTORING

Oι συμμετέχοντες ωφελούμενοι στο έργο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο διεύθυνσης και διοίκησης μιας επιχείρηση ενεργώντας ως ιδιοκτήτες/διαχειριστές σε πραγματικό χρόνο, με τη βοήθεια ενός μέντορα.

Ο μέντορας θα τους παρέχει στη διάρκεια των δύο μηνών που θα διαρκέσει το mentoring, χρήσιμες συμβουλές, καθώς και υποστήριξη στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της επιχειρηματικής συμπεριφοράς τους.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μηνών και προϋπολογισμό 536.515,00€.

Oι εταίροι υλοποίησης του έργου “Entryway- Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα” είναι οι ακόλουθοι:

ΗμερομηνίαΔραστηριότητα
12 /10/2018Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στους κύκλους επιχειρηματικής εκπαίδευσης μεταναστών στην Αθήνα
19/9/2018Στην Κατερίνη η πέμπτη (5η) ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου “EntryWay” που υλοποιεί το ΚΕΠΑ.
1/8/2018Συμμετοχή στελεχών του ΚΕΠΑ στη 3η συνάντηση των εταίρων του έργου «Εntry Way» στο Αμβούργο Γερμανίας.
27/6/2018Παραγωγή ραδιοφωνικού σποτ στο πλαίσιο προβολής του έργου «Entryway – Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα» της ΕΕ που υλοποιεί το ΚΕΠΑ
25/6/2018Τέταρτη (4η) ενημερωτική συνάντηση (orientiation session) στο πλαίσιο του Έργου «Entryway – Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα» της ΕΕ που υλοποιεί το KEΠΑ
7/6/2018Α' Κύκλος Εκπαίδευσης για Νέους Επιχειρηματίες Δίχως Σύνορα" από 2 έως 5 Ιουλίου 2018 από το ΚΕΠΑ
4/4/2018Δημιουργία προωθητικού video για το έργο "ΕΝΤRWAY-Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το ΚΕΠΑ.
3/2018Οrientation Sessions του ΚΕΠΑ σε συνεργασία με την ΜΚΟ Terre des hommes στο πλαίσιο του έργου «Εntryway» της Ε.Ε.
27/2/2018Συνέντευξη του κ. Νεοκλή Στάμκου (Project Manager των Κέντρων microSTARS του ΚΕΠΑ) στη Δημοτική Τηλεόραση "TV100" για το έργο ENTRY WAY.
27/2/2018Συνέντευξη του κ. Νεοκλή Στάμκου (Project Manager των Κέντρων microSTARS του ΚΕΠΑ) στo Ρ/Σ «Πρακτορείο FM 104,9» (Δημ. Α. Χατζηγεωργίου) για το έργο ΕntryWay της Ε.Ε.. στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ΚΕΠΑ για την Οικονομική Ενσωμάτωση των Μεταναστών στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.
27/2/2018Εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ΚΕΠΑ για την οικονομική ενσωμάτωση μεταναστών στην ΠΕ Θεσσαλονίκης
13/2/2018Συνέντευξη του Project Manager των Κέντρων Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «microSTARS» κ. Νεοκλή Στάμκου στον Τ/Σ «Εuro Channel»(Δημ. Κ. Πορτοκάλης) για το έργο ΕntryWay και τις Μικροπιστώσεις.
23-24/1/2018Συμμετοχή στελεχών του ΚΕΠΑ στη 2η συνάντηση των εταίρων του έργου "Entryway-Eπιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα" της ΕΕ στην Παμπλόνα της Ισπανίας.
10/12/2017Έκδοση ενημερωτικού-προωθητικού εντύπου του έργου «Entryway- Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα»
4-5 /7/2017Eναρκτήρια Συνάντηση εταίρων του έργου (kick of Meeting) στο Μιλάνο με τη συμμετοχή του ΚΕΠΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο «Entryway- Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠΑ (Τηλ. 2310-274033, pagounia@microstars.gr) ή να υποβάλλουν το ερώτημά τους μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής ερωτημάτων, πατώντας εδώ.

Eπίσης μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου, http://www.entrywayproject.eu. στην οποία εάν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο έργο, μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα αίτησης που υπάρχει σε αυτήν.

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Αντίθεση